Wat is management-coaching?

Wat is management-coaching?

Management-coaching geeft je als leidinggevende de mogelijkheid om alles in grote lijnen te zien. Je neemt afstand van het dagelijks hectisch leven en laat je naar je eigen kijken en jouw manier van werken. 

Je coach stimuleert je om je ervaringen op de juiste manier te leren gebruiken. De leidraad van deze coaching zijn de vragen die je vooral aan jezelf stelt.

Een enorm goed boek dat Managment-coaching mooi weergeeft is:

Je Eigen Managementcoach. Leid jezelf naar meer voldoening en succes. (Pearson, 2013)

Manager zijn is een veeleisende rol die niet altijd voldoening geeft. Gezond en met plezier managen betekent erachter komen wat je echt wilt en daar vervolgens ook in de praktijk naar handelen. Dit boek, je eigen managementcoach, is het perfecte hulpmiddel hierbij.

Voorkant Je Eigen Managementcoach

Manu Busschots geeft je vragen, opdrachten en verfrissende inzichten waarmee je aan jezelf kunt werken. Stap voor stap leert dit boek je omgaan met problemen als frustratie voelen vanwege te weinig invloed of je werk niet kunnen loslaten. Ga aan de slag met de coachingsopdrachten en ontwikkel jezelf als gezonde manager. 

Met waardevolle bijdragen van andere experts op het gebied van managementontwikkeling, zoals Godfried IJsseling (De Baak), Sandor Penninga (Van Harte & Lingsma), Hetty van Ee (Ormit), Titia Roovers (Schouten en Nelissen) en Ans Tros (SchoolvoorCoaching).

Voor iedereen die geen managementcoach kan of wil betalen, is dit boek een uitkomst. Ook trainers en coaches die managers begeleiden zullen dit boek een verrijking vinden.

Manu Busschots is coach, trainer en eigenaar van De Ondersteen, een bureau dat mensen diepgaande ontwikkeling biedt van hun Eigen Aandeel in leven en werk. In het ondernemerschap heeft hij zelf zijn gezonde draai gevonden. De lessen van zijn zoektocht en van de vele managers die hij begeleidde, zijn verwerkt in dit boek.

Bron: http://www.ondersteen.nl/publicaties/je-eigen-managementcoach/
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.